Finlandiya Vize İşlemleri - Finlandiya Vize Danışmanlık
Finlandiya’ya kısa süreli seyahatler için vize başvuruları, konsolosluk vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve akredite turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilir. Finlandiya vizesi için acil durumlar için Vize Ofis temsilcileri ile iletişime geçilebilir.
Finlandiya vizesi başvuruları, Vize Ofis’in uzman kadrosu tarafından profesyonel danışmanlık hizmeti verilerek gerçekleştirilir. Başvuru dosyasının hazırlanması ve sonuca odaklı bir şekilde yönlendirilmesi için destek sağlanır. Finlandiya vizesi başvurularının sonucu, Finlandiya Konsolosluğu tarafından verilir.
Finlandiya vizesi almak için Schengen Bölgesi’ne geçiş ve farklı ülkelere seyahat için gereken Schengen Vizesi başvurusu yapılmalıdır. Başvuru dosyası hazırlanırken seyahat amacı net olarak belirtilmeli ve vize türüne göre evraklar düzenlenmelidir. Başvuru dilekçesinde detaylı bilgi vermek önemlidir. Başvurular, seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılmalıdır.
Kısa dönem Schengen vizesi için başvuru yapılacaksa Finlandiya’da kalış süresi tek girişli veya çok girişli olarak belirlenir ve en fazla 180 gün kalış izni verilir. VIS sistemi de başvuru sürecinde önemlidir. Eğer daha önce VIS’li bir vize alındıysa başvuru şahsen yapılmadan da gerçekleştirilebilir. Profesyonel destek almak ve başvurunun olumlu sonuçlanmasını sağlamak için Vize Ofis ile iletişime geçilebilir.
Finlandiya Vize Türleri
Finlandiya için vize başvurusunda bulunurken başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi adına öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken hangi vize türüne başvuru yapacağınızı netleştirmektir. Statünüz, seyahat amacınız ve kriterlerinize göre eşleşecek vize türünü bulmak vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını doğrudan etkileyecektir. Finlandiya vize türleri 5 kategoriye ayrılmaktadır.
Finlandiya vizesi türleri olarak ilk kategori turistik vizedir. Bu vize türüyle Finlandiya’da her türlü turistik gezinizi gerçekleştirebilirsiniz. Finlandiya’da bulunan şehirlerin kültürü, tarihi yerleri ve turistik mekanlarını ziyaret edip keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bu vize türü için bir araya getirmeniz gereken evraklar web sitemizin vize işlemleri alt başlığında belirtilmiştir.
İkinci kategoride bulunan ticari vize ile, ikamet ettiğiniz yerde aktif olarak çalıştığınız şirkete bağlı olarak Finlandiya’ya yapacağınız iş seyahatine çıkabilir, her türlü ticari faaliyet için bu vize türüne başvuru yapabilirsiniz.
Bir diğer vize türü transit dediğimiz, Finlandiya bölgesinden geçip bir başka ülkeye seyahat etmek amacıyla alacağınız vize türüdür.
Aile arkadaş ziyaret vizesiyle de Finlandiya’da bulunan akrabalarınızı, arkadaşlarınızı ziyaret edebilirsiniz. Bu vize türünde davetiye önem arz eden bir belgedir. Başvurunuzda bu evrakı bulundurmanız lehinize olacaktır.
Kültürel, spor vizesi ile de her türlü sosyal faaliyete katılabilir, katılacağınız etkinliğe dair resmi belgelerle bunu kanıtlayabilir ve vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.
Tüm bu Finlandiya vizesi türleri kapsamında seyahat amacınızı çok iyi belirlemelisiniz. Başvurduğunuz kategori vize sonucunuzu direkt olarak etkilemektedir.
Finlandiya vize türleri için sizlere 5 başlıktan bahsettik. Vize Merkezi aracılığıyla profesyonel destekle vize almak için temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.
Finlandiya Vizesi için Gerekli Evraklar
Vize Talep Dilekçesi. Vize talep dilekçesinin Finlandiya Büyükelçiliği’ne hitaben şahsen yazılmış olması ve ıslak imzalı olması gerekiyor.
Pasaport. Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli bir pasaport olmalı.
Fotoğraf. 3.5 x 4.5 cm ölçülerinde 2 adet biometrik güncel, beyaz fon üzerine çekilmiş yeni fotoğrafın da başvuru dosyasına eklenmiş olması gerekiyor. Biyometrik fotoğrafın 6 ay içinde çekilmiş yeni bir fotoğraf olması şartı var.
Şirket evrakları. Başvuru sahibi çalışan ise; Güncel tarihli şirket evraklarının başvuru dosyasında bulunması zorunluluğu var. Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri ibraz edilmesi gereken evraklar arasında sayılıyor.
Şirket yazısı. Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış, seyahat tarih aralıkları ve gidiş nedeni belirtilmiş olan yazının kaşe ve ıslak imzalı olması gerekiyor.
Hizmet Dökümü. e-devletten alınmış SGK 4 A Hizmet dökümü de istenen evraklar içinde yer alıyor.
İşe giriş bildirgesi. SGK işe giriş bildirgesi (Islak imzalı ve kaşeli)
Maaş bordrosu. Son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı maaş bordrosunun da dosyaya eklenmesi zorunlu tutulmuş.
Banka hesap özeti. Güncel tarihli banka hesap özetinin en az 35.000 TL bakiyesi olması, son 3 ay bilgilerini içermesi, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulması gerekiyor. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
Nüfus cüzdanı. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus. kayıt örneği (Aile bilgilerini içerir, kaşe ve imzalı)
Uçak ve otel rezervasyonları. Uçak ve Otel rezervasyonlarının yapıldığına dair belgeler. (Satın alınmış var ise)
Seyahat Sağlık Sigortası. Seyahat süresini içeren, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası yapılması gerekiyor.
NOT: Finlandiya Vizesi başvurusu için gerekli evraklar İngilizce olarak hazırlanmalıdır. (Şirket vergi levhası ve ticari sicil gazetesi Türkçe olabilir.)
Finlandiya Vize Başvurusu ve Finlandiya Vize Randevusu
Finlandiya vizesi başvuruları Finlandiya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Finlandiya vize başvuru evraklarının teslimi ilgili vize başvuru merkezine yapılır ve ayrıca Finlandiya vize randevusu ve buna bağlı olarak parmak izi alma işlemi de burada gerçekleştirilir. Schengen vize prosedürleri gereği, Schengen vize başvurusunda bulunan üçüncü ülke vatandaşları yani Schengen bölgesinde olmayan ülkelerden Finlandiya’ya seyahat edecek olan kişiler için parmak izi verme yükümlülüğü vardır. Daha önceden başka bir Schengen vizeniz olsa bile, Finlandiya konsolosluğundan aksi bildirilene kadar Finlandiya’dan Schengen vizesi almak isteyenler parmak izi ibrazı yapmalıdırlar.
Finlandiya vize başvuru işlemleri vize merkezleri aracılığıyla yürütülmekle birlikte Finlandiya Schengen vizesinin sonucu konusunda tek karar vermek mekanizması Finlandiya Büyükelçiliğidir. Schengen vizesi her ne kadar Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı verse de Schengen vize başvurunuzun sonucuna başvuruda bulunduğunuz ülkenin Türkiye’de bulunan dış temsilcilikleri olan Konsolosluk, Başkonsolosluk ve Büyükelçilikleri karar verebilir. Bir ülke yetkisi dahilinde olmayan bir başka ülke için Schengen vizesi veremez. Ancak Finlandiya Schengen vizesi aldıktan sonra seyahat planınızda belirttiğiniz şekilde diğer Schengen ülkelerine geçebilirsiniz. Ancak bu noktada aldığınız vizenin tek girişli veya çok girişli olması önemli rol oynar. Finlandiya tek girişli Schengen vizesi ile Finlandiya’dan çıkış yaptıktan sonra yeninden oraya dönülemez. Bu tip karışık durumlardan kaçınmak ve sorularınız ve başvurularınız Vize Ofis temsilcilerimize danışabilirsiniz.
Finlandiya vizesi ve diğer Schengen vize başvurularınızın takibi Vize Ofis Finlandiya departmanının görevleri arasındadır. Başvurunuzu Vize Ofisin uzman temsilcileri aracılığıyla gerçekleştirmek için İletişim bölümünden veya Şubelerimiz bölümlerinden bizimle iletişime geçin. Finlandiya vizesi için gereken evrak listesinin en güncel hali ve Finlandiya vize ücretleri e-mail olarak size gönderilecektir. Vize asistanlarımız Finlandiya vize randevusunda da sizi yalnız bırakmayarak refakat edeceklerdir. Finlandiya vizesi için randevu alımı, Schengen vize başvuru formunun doldurulması, seyahat amacınıza uygun vize türüne yönlendirmelerin yapılması ve evrak kontrolü ve takibi Vize Ofisin çalışma alanı içindedir.
Finlandiya vize başvurularında seyahat amacının belirlenmesi önemlidir. Seyahat amacınız seçtiğiniz vize türüyle paralellik içerir. Finlandiya vize başvurularında eksik evrak vermek, tutarsız bilgiler içeren bilgiler sunarak vize reddi alınabildiği gibi pozisyonunuza uygun olmayan vize başvurusu yapmanız da vize reddine neden olabilir. Örneğin Finlandiya’dan davetiyeniz olmadan aile ve arkadaş ziyareti vizesi almanız mümkün olmaz veya ticari amaçla seyahat edecekseniz turistik vize başvurusu yapmamanız gerekir. Vize türleri arasında evraklar da benzerlik olsa da mesleki durum, statü, çalışıyor olmanız veya çalışmıyor olmanız gibi birçok parametre vize evraklarının hazırlanmasında ve başvuru sırasında dikkatle göz önünde bulundurulması gereken unsurlardır.
Finlandiya vize başvurusu için , Finlandiya ticari vize– iş gezisi vizesi, Finlandiya turistik vize, Finlandiya konferans veya kültürel etkinliğe katılım gibi vize türlerinde durumunuza uygun olanı alma talebinde bulunabilirsiniz. Güncel bilgi ve evrak listesi için Vize Ofis müşteri temsilcilerimizle iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.
Finlandiya Vize Evrakları ve Finlandiya Vize Başvuru Formu
Finlandiya Schengen vizesi için Finlandiya vize evraklarının hazırlanması zorunludur. Finlandiya Schengen vize başvurusunda bulunduğunuz pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır ve pasaportun kimlik bilgilerinin bulunduğu ve eski vize etiketlerinin olduğu sayfaların fotokopisi ibraz edilmelidir. Ayrıca varsa eski pasaportlardaki vize sayfaları da Finlandiya Konsolosluğunun dikkatine sunulmalıdır. Pasaportun seyahat sonrası 3 ay geçerliliğe sahip olması gerekir. Reşit olmayan çocuklar ebeveynleri ile birlikte seyahat ediyorlarsa fotoğrafları ebeveynlerinin pasaportuna yapıştırılacaktır.
Finlandiya Schengen vize başvuru formu pasaport ve kimliğe dair diğer bilgileri içeren evraklardakilerle çelişecek şekilde olmamalıdır. Tutarsız ve yanlış bilgilendirmelerde vize reddi kati surette verilmektedir ki bu sonraki vize başvuruların da vize alınmasını zorlaştırmaktadır. Finlandiya vizesi için gereken evrakların hazırlanma aşamasında özellikle pasaport numaraları, kimlik numarası gibi ayrıntılara dikkat etmeniz tavsiye edilir. Bu bilgiler Finlandiya vize başvuru formunda ilgili kutu içine yazılır. Finlandiya Schengen vize başvuru formu Finlandiya Konsolosluğu tarafından hazırlanan ve sizin hakkınızda daha detaylı bilgi edinilmesini sağlayan bir formdur. Finlandiya seyahatine ne amaçla çıktığınız, hangi tarihler arasında Finlandiya’da olacağınız, varsa Finlandiya’dan sonra gideceğiniz diğer ülkeler ve seyahat rotanıza dair bilgiler de bu form dâhilindedir.
Finlandiya vizesi için gereken evraklar arasında 2 adet biyometrik fotoğrafınız olması gerekir. Biyometrik fotoğraf 3.5×4.5 cm. ölçülerinde, fonu beyaz ve yüzünüzü net bir şekilde gösteren ve güncel halinizi yansıtan formatta olmalıdır.
Finlandiya Schengen vizesi alırken, tüm Schengen vizeleri için geçerli olan 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortasının yaptırılması zorunludur. Bu seyahat sağlık poliçesi konaklama sırasında sağlıkla ilgili her türlü sorunun önüne geçmek amacıyla yaptırılmak zorundadır.
Çalışan statüsündeki başvuru sahipleri çalıştıkları kurumdan aldıkları izin yazısı ve SGK hizmet dökümüyle ilgili tüm belgeleri Finlandiya vize başvuru evrakları arasına eklemelidirler. Şirket çalışanları ve sahipleri ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi ve şirketin vergi levhası gibi evrakları ibraz etmelidirler.
Finlandiya vize başvurusu için gereken evraklardan biri de banka hesap dökümleridir. Son 3 aylık hesap hareketlerini yansıtan bu belge kişinin ülkeye döneceğinin garantisini Finlandiya Konsolosluk yetkililerine göstermek açısından önem arz etmektedir.
Ev hanımı veya öğrenci gibi kendi gelir kaynağı olmayan kişiler seyahat masraflarını karşılayacak sponsorun bilgilerini ve sponsorluk yazısını ibraz etmelidirler.
Finlandiya Vize Reddi
Finlandiya Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunurken bilmeniz gereken en önemli husus verilen olumlu ya da olumsuz kararın tamamen Finlandiya Konsolosluğu’nun inisiyatifinde olduğudur. Konsolosluk evraklarınızın tam ve doğru olmasına bakmaksızın başvurunuzu reddedebilir. Finlandiya vize reddi alma riskinizi minimize etmeniz adına profesyonel destek almanızı önermekteyiz.
Finlandiya Konsolosluğu’nun talep etmiş olduğu şartlardan birinin ya da birkaçının yerine getirilmemesi belgelerin hatalı ya da yanlış beyan içermesi başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına neden olmaktadır. Finlandiya için vize reddi bir sonraki başvurularınızı da etkilemektedir. Bu yüzden başvuru yaparken evraklarınızın tam, eksiksiz ve doğru beyan içerdiğinden emin olmalısınız.
Finlandiya için vize reddi almamak ve sonraki başvurularınızda olumsuz bir izlenim yaratmamak adına ülke uzmanlarımız size destek olmak için yanınızda olacaktır.
Finlandiya vize reddi durumu bir daha başvuru yapamamanız anlamına gelmemektedir. Başvurunuz reddedilse de yeniden başvurabilir ya da itiraz edebilirsiniz. Konsolosluk bu anlamda vize reddine itiraz hakkı tanımıştır. Ancak bir sonraki başvuruda konsolosluğun talep ettiği şartların tamamını sağlamalısınız.