vize
sagbant
Rusya VİZESİ


Değerli Acente ve Müşterilerimiz;
Rusya Federasyonu Ülkesi Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan basın toplantısı açıklamasında beyan edildiği ve duyurusu yapıldığı üzere.01 Ocak 2016 tarihi itibari ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Rusya Federasyonu Ülkesine yapacakları tüm seyahatlerde (Yapacakları seyahatin türüne bağlı olarak) vize rejimine uygun şekilde vizelerini alarak seyahat edebileceklerini açıklamışlardır.Sonuç olarak en kısa süreli seyahatler için bile Türkiye Cumhuriyetinde yer alan Rusya Federasyonu Elçilik ve Konsolosluklarından Turistik vize alınması gerekecektir.

23 Aralık 2015 tarihi itibari ile Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçilik yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda 2016 yılı başında Turistik vize verilmesine başlanacağı resmi olarak teyid edilmiştir.Rusya Federasyonu hükümetinden, kanun ve yönetmeliklerde değişiklik ve yeni bir talimat almadıkları taktirde EK'te yer alan Turistik vize rejiminin bu tarihten itibaren geçerli olacağını tüm Acente ve yolcularımıza bildirmemizi yeni dönem hakkında sırası geldikçe bilgi paylaşımında bulunulacağını bizlere bildirmişlerdir.Bunun yanı sıra hali hazırda öncesinde de devam etmekte olan 3 Aylık, 6 Aylık veya Yıllık vizelerin davetiye başvuruları, Rusya Federasyonu Ülkesi Dışişleri Yabancılar Komiserliğinden yapılan 27 Kasım 2015 tarihli uygulama değişikliği ile ikinci bir açıklama gelene kadar askıya alınmıştır.Bu sebepten dolayıdır ki, yılbaşından sonra ki dönem için acil Rusya Federasyonu seyahati olacak yolcularımıza; maksimum 30 gün konaklama hakkı veren ve yılbaşından sonra uygulamaya geçecek olan Turistik vizenin alınmasını tavsiye etmekteyiz.Bu vizeler elçilik tarafından herhangi bir değişiklik veya talimat yayınlanmadığı taktirde 2-3 günde acil olarak sonuçlanacağı öngörülmekle birlikte tek yada iki giriş olarak ta alınabilecektir.

TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:
-Geçerlilik süresi vize süresinden en az 180 gün fazla olan Hususi Türkiye Cumhuriyeti pasaportu,
-Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi,
-2 Ad. 3.3x4.8 ölçeğinde fonu beyaz 2 kulak görünecek şekilde vesikalık fotoğraf gerekmektedir,
*En geç 3 Ay önce çekilmiş ve yolcunun son halini ifade edebilecek, 
*Saç rengi değişikliği veya varsa herhangi bir estetik operasyon geçirmiş ise son halini gösterir şekilde olması gerekmektedir,
-Seyahat tarihlerini ve gideceği şehri, adresi bize beyan edeceği dilekçesi gerekmektedir,
-Vize başvuru süreci için bugün itibari ile Rusya Federasyonu elçiliği Seyahat sigortası zorunluluğu bulunmamakla birlikte talep olduğu taktirde,Rusya Federasyonu ülkesinde geçerli olan "Seyahat Sigorta Poliçesi"nin temin edilmesi ve hazırlanması konusunda yardımcı olunacaktır.Bu bedel diğer ödemelere EK olarak ortaya çıkacağından ayrıca talep edilecektir.

Soru veya sorularınız için lütfen mail olarak bilgi isteyiniz.