vize
sagbant
İNGİLTERE VİZESİ

İngiltere Vizesi


İNGİLTERE VİZE İŞLEMLERİ - İNGİLTERE VİZE BAŞVURU EVRAKLARI


İngiltere Vizesi İşlemleri İçin Gerekli Evraklar
  • En az 6 ay geçerli şahsen imzalanmış pasaport
  • Varsa eski pasaportlar
  • Vize işlemleri için davet mektubu
  • 2 adet 35x45 mm biyometrik fotoğraf
İngiltere Ticari Vize için gerekli ek evraklar
  • Vize için dilekçe : Türkiye’deki şirketten şirketin antetli kâğıdına İngiltere Büyükelçiliğine hitaben yazılmış bir dilekçe, kaşeli ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olmalıdır.
  • İşyeri belgeleri
  • Maaş bordrosu
  • Ortaklık durumunu gösteren belge
  • Sgk bilgileri
  • Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan temin edilmektedir)
İngiltere Fuar Vizesi için gerekli ek evraklar
  • Fuar davet yazısı aslı. (Ziyaretçiler için)
  • Fuara katılım sözleşmesi aslı. (Katılımcılar için)
Ziyaret Amaçlı Vize Başvurusu (Turistik Vize) Ek Evraklar
  • Nüfus bilgilerii
  • Mali durumu kanıtlayan belgeler
Kamu Kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerden istenen belgeler:
  • Mesleğinize dair bilgi içeren çalışma belgesi
  • Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi
  • İşyeri kimliği
  • Maaş bordrosu veya belgesi
Kamu Kuruluşları dışında (özel sektörde) çalışanlardan istenen belgeler
  •  Mesleğinize dair bilgi içeren çalışma belgesi
  • Talep edilen vize süresi için izin belgesi
  • Sosyal Sigorta Belgesi
  • Maaş bordrosu veya belgesi
Emeklilerden istenen belgeler
  • Emeklilik kimlik fotokopisi
  • Aylık emekli maaşınızı gösteren emeklilik belgesi
İngiltere’ye tedavi amaçlı gitmek isteyen kişilerden istenen belgeler
  • Kesin teşhise ilişkin bir devlet hastanesinden alınan rapor
  • Geçim kaynağına ilişkin belgeler (yukarıdaki bilgilere bakınız)
  • İngiltere’deki doktor veya hastane tarafından tedavi tarihini gösteren ve hastane masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten yazı

İngiltere, iş amaçlı ziyaretçileri memnuniyetle karşılamakta ve İngiltere’yi iş için, kısa süreliğine veya sık sık ziyaret edecek kişilere VİZEOFİS özel bir vize hizmeti sunmaktadır.

Genel anlamda iş ziyareti vizesi denildiğinde bahsedilen etkinlikler şunlardır:

• Toplantılara veya konferanslara katılmak;
• İş anlaşmaları, ticaret anlaşmaları hakkında görüşmeler yapmak veya anlaşmaları imzalamak;
• Bilgi edinme amaçlı heyetler veya ürün/detay kontrolü amaçlı ziyaret
• Saha ziyaretleri ve tanıtım etkinlikleri düzenlemek.

İş ziyareti vizesiyle, İngiltere’ye vizenin geçerlilik süresi sonuna kadar dilediğiniz kadar giriş yapabilirsiniz, ancak aşağıdaki şartlara uyulması gerekir:

• Kısa süre için bile olsa, hiçbir şekilde İngiliz bir kurum için çalışmamak
• ‘Şirket içi Eğitim’ adı altında bile olsa herhangi bir iş deneyimi edinme teşebbüsünde bulunmamak. Eğer iş ziyareti vizesi başvurusunda bulunacaksanız, aşağıdaki başlıkları kanıtlayacak belgeleri sunmanız beklenir:
• İngiltere’de kalacağınız süre içinde yukarıda bahsedilen iş ziyareti sayılabilecek bir etkinlik amaçlı gittiğiniz,
• Sizin veya temsil ettiğiniz şirket/kurumun İngiltere’de bulunduğunuz süre içinde masraflarınızı karşılayacak maddi güce sahip olduğu,
• Ziyaretin sonunda İngiltere’den ayrılacağınız,
• Sizin veya şirketinizin dönüş yolculuğu ya da takip eden güzergahın seyahat giderlerini karşılayacak maddi güce sahip olduğu.

Uzun Dönemli İş Ziyareti Vizeleri

Eğer iş amaçlı olarak İngiltere’ye sık seyahat ediyorsanız, 2, 5 veya 10 senelik uzun dönem vizeye başvurmayı düşünebilirsiniz. Uzun dönemli vizenin en büyük avantajı  vizenin geçerli olduğu süre boyunca sadece bir kez vize başvurusu yapmak ve biyometrik bilgi vermektir. Bundan sonra vizenin sonuna kadar İngiltere’ye istediğiniz sayıda ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

Bu vizeyi alabilmek için iş ziyareti vizesi şartlarının yanısıra İngiltere’ye sık seyahat etme gerekçelerinizi de sunmanız gerekir.

Ne zaman başvurmalı:

Vize başvurunuzu, Birleşik Krallık'a seyahat tarihinizin minimum 3 hafta öncesinden yapınız. Başvuruya geç kalmanız halinde öncelikli servis ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz. Vizeniz elinize geçene kadar seyahat düzenlemelerinizi teyit etmemenizi şiddetle tavsiye ederiz. İstediginiz vize türüne ait işlemleri genelde ne kadar sürede tamamladıgımızı öğrenmek için Vizelerin işleme konulma süresi sayfasına bakınız.

Başvurmadan önce :
ihtiyacınız olacak olan destekleyici belgeleri hazırlamalısınız
Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve İzmir'de bulunan vize başvuru merkezlerinden birinde parmak izinizin alınıp, fotoğrafınızın (biyometrik bilgi olarak bilinir) kaydedilmesi için hazır olmalısınız ve
Online olarak vize ücretini ödediğinize dair kanıt Vize başvuru ücretleri sayfası, vize başvuru ücretinizin ne kadar tutacagını açıklamaktadır.

Nasıl başvurmalı:
Bir vize başvurusunda bulunabilmek için öncelikle vize başvuru formu doldurulmakta ve vize başvuru merkezlerinin birinden randevu alınmaktadır. Vize başvuru formu online olarak doldurularak diğer evraklarla birlikte mutlaka ibraz edilmelidir.

Online başvuru:

Online başvuru yaparken, tamamlamış olduğunuz formu bir yazıcıdan basmaya ve imzalamaya ihtiyacınız olacaktır. Eğer basvuruyu yaptığınız sırada bir yazıcı kullanma imkânınız yok ise, daha sonra oturum açmak suretiyle formu bir yazıcıda basabilirsiniz.

Görevliler, çoğu durumda, başvurunuzla birlikte ibraz etmiş olduğunuz belgelere dayanarak bir karar vereceklerdir. Bu sebepten dolayı, ilgili tüm belgelerinizi, başvurunuzla birlikte ibraz etmeniz son derece önemlidir.

Az sayıdaki bazı durumlarda sizden bir görüşmeye gelmeniz istenebilir. Bu durumda size, mevcut ilk görüşme tarihini sunacağız.

10 yaşın altındaki çocuk başvuru sahiplerini görüşmeye alınmamaktadır. Eğer çocuk tek başına seyahat ediyorsa, çocuktan sorumlu bir yetişkini (ebeveynleri ya da vasileri gibi) görüşmeye çağırılabilir. 10 ile 14 yaş arasındaki çocuklar ile sadece sorumlu bir yetişkinin huzurunda görüşme gerçekleştirebiliriz. 14 yaşın üzerinde olan çocuklar ile tek başına görüşme yapılabilecektir.

İNGİLTERE UÇAK BİLETİ : İngiltere uçak biletlerinin rezervasyonu ve satın alınması için lütfen 0312 466 00 72'den irtibata geçiniz

İNGİLTERE OTEL REZERVASYONU : İngiltere otel rezervasyonu ve satın alınması için lütfen 0312 466 00 72'den irtibata geçiniz

İNGİLTERE FUAR DAVETİYESİ : İngiltere fuar davetiyesi için lütfen 0312 466 00 72'den irtibata geçiniz

İNGİLTERE FUARLARI

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI : 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçesi acentamız tarafından temin edilmektedir


Vize İşlem Süreleri:
Ticari Vize: 5-15 iş günü.
Turistik Vize: 5-30 iş günü.

İngiltere Büyükelçiliği İletişim Bilgileri

Şehit Ersan Cad. 46/A, Çankaya, Ankara
Telefon: 455 33 44
Faks: 455 33 20

İstanbul:
Meşrutiyet Caddesi No 34, Tepebaşı, Beyoğlu, İstanbul
Telefon: (212) 334 64 00
Faks: (212) 334 64 01