vize
sagbant
EĞİTİM VİZESİ

Eğitim Vizesi


Bu vizeye 2 haftadan itibaren 6 aya kadar eğitim almak isteyen, eğitim programı bitince başka bir programa katılmak istemeyen öğrenciler başvurabilirler.

Bu vizeye 2 haftadan itibaren 6 aya kadar eğitim almak isteyen, eğitim programı bitince başka bir programa katılmak istemeyen öğrenciler başvurabilirler.

Ziyaretçi öğrenci vizesi için hazırlanması gereken belgeler :
  • VAF1D Başvuru Formu (online olarak doldurulacak)
  • En az 1 yıl geçerli pasaport .(Yeni pasaport başvuruları 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın aslı ile birlikte ikamet ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılacaktır.)
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • 2 adet beyaz fonlu 45 mm X 35 mm ölçüsünde son 3 ay içinde çekilmiş arkası beyaz fonlu vesikalık fotoğraf.
  • Vize Başvuru Ücreti
  • Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu ( acceptance letter) ; kabul mektubunuzda programın haftalık ders saati, başlangıç ve bitiş tarihleri, konaklama bilgileri, okul + konaklama ücreti ile ilgili bilgiler yer almalıdır. Bu konuda Alternatif Yurtdışı Eğitim’e danışınız.
  • En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi / diplomanız ( hala öğrenci olanlar için yeni tarihli öğrenci belgesi + transcript)
  • Varsa devam ettiğiniz özel İngilizce kursları, almış olduğunuz İngilizce hazırlık eğitimi bilgileri
  • Varsa evlenme cüzdanı
  • Askerlik terhis / tecil belgesi
  • Yurtdışında ki eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler
  • Varsa gayrimenkullere ait tapular, araba ruhsatı ve kira gelirini gösteren belgeler
  • Çalışanlar için; eğitim süreleri boyunca işyerlerinden izinli olacaklarını belirten yazı ile beraber maaş bordroları.
  • Pasaportunuzun ilk 4 sayfası ile son sayfasının fotokopileri

* Tapu ve ruhsat dışında ki bütün belgeler İngilizce olarak hazırlanacaktır.İngilizce olarak hazırlanamayan belgeler çevirileri yapılarak dosyaya eklenmelidir.

2.Genel Öğrenci Vizesi

Öğrenci vizesi öncelikle 6 ay ve daha uzun süreli programa gitmek isteyenler ve/veya süresi ne olursa olsun bir programdan sonra başka bir programa katılmayı planlayanlar için alınması gereken vize tipidir.

Bu vize tipinde değerlendirme TIER 4 adı verilen 40 puanlı bir sistem üzerinden yapılmaktadır.

TIER 4 sisteminde 30 puan okuldan alınacak olan kabul belgesinden ve 10 puan ise yeterli ve kuralına uygun miktarın bulunduğu banka hesabından verilmektedir. Öğrencinin vize alabilmesi için 40 puanın hepsini alması gerekmektedir.

Genel Öğrenci Vizesi uzatılabilir bir vizedir.İngiltere’de öğrencilik durumu devam ettiği sürece ilgili kuruma başvurularak vize süresi uzatılabilir. Ayrıca bu vize tipinde öğrencilere haftada 10 saat çalışma izni verilmektedir.

Genel Öğrenci Vizesi için hazırlanması gereken belgeler :
  • VAF3 Başvuru Formu (online olarak doldurulacak)
  • Appendix 8 Student Visa ek başvuru formu
  • En az 1 yıl geçerli pasaport .(Yeni pasaport başvuruları 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın aslı ile birlikte ikamet ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılacaktır. )
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • 2 adet beyaz fonlu 45 mm X 35 mm ölçüsünde son 3 ay içinde çekilmiş arkası beyaz fonlu vesikalık fotoğraf.
  • Vize Başvuru Ücreti
  • Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu (CAS document) ;Bu konuda Alternatif Yurtdışı Eğitim’e danışınız.
  • İngilizce bilginizi gösteren belge .(Özel kurs sertifikası, İngilizce eğitim aldığınıza dair transcript vb gibi.)
  • Kuralına uygun banka hesabı
  • Pasaportunuzun ilk 4 sayfası ile son sayfasının fotokopileri
* Bütün belgeler orjinal ve İngilizce olmalıdır.

Not: Her öğrenci vize sürecinde kendi şartlarına göre değerlendirilmektedir.

! ELÇİLİKLER, DURUMUNUZA GÖRE EK BELGE İSTEYEBİLİR.
! DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN VİZE DANIŞMANIMIZLA İRTİBATA GEÇİNİZ